Torta della nonna

de LUK in Prajituri, 24 Iun 2012 | 4736 vizualizari

 

de pe blogul Laurei Adamache..delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 420 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte(eu am folosit doar 0.8l)
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 100 gr amidon(puteti folosi si faina daca nu aveti amidon)
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic esenta vanilie Finesse de la dr oetker
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna:

Pregatim mai intai aluatul:

Mixam galbenusurile cu zaharul si untul( la temperatura camerei). pana se omogenizeaza.Adaugam faina amestecata cu praf de copt.Framantam pana obtinem un aluat compact.Il punem intr o folie si il lasam la frigider pentru o ora.

Pregatim crema:

Amestecam galbenusurile cu amidonul.Punem putin lapte cat sa obtinem o compozitie lichida.

PUnem restul de lapte impreuna cu vanilia si zaharul la fiert.Cand a inceput sa fiarba adaugam galbenusurile,in fir subtire si amestecam pana se ingroase ca o budinca(inmomentul in care ati terminat de turnat galbenusurile mai reduceti focul).Cand s-a ingrosta ca o budinca luam de pe foc si racim.

Pregatirea tartei:

Scoatem aluatul din frigider.Impartim in 2 parti.Una din ele sa fie putin mai mare.

Daca aluatul selipeste mai framantati cu putina faina,pe blatul presarat cu faina.

Intindeti aluatul in forma rotunda.Presarati deasupra cu putina faina(pentru a nu se lipi de sucitor)Rulati aluatul pe sucitor si asezati l cu grija in tava lasand marginile mai sus.

In aluat turnati crema complet racita.

Intindeti aluatul ramas la fel ca pe primul,asezati usor peste crema,presati marginile de aluatul de jos.Intepati usor cu furculita din loc in loc.

Coaceti la 180 de grade cca 40 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si crema de vanilie